Aangenaam kennis te maken!

Katja Bouwens

Mijn rechtenstudie volgde ik aan de Universiteit Maastricht. Ik ben een praktijkmens en heb vanaf het begin veel tijd besteed aan stages, onderzoeken en projecten buiten de juridische theorie om. Zo werkte ik al tijdens de laatste fase van mijn studie in mijn eerste aanstelling als gerechtssecretaris bij de Rechtbank Roermond. Tijdens die periode werkte ik aan mijn onderzoeksscriptie waarbij ik van veel rechters in zuid-Nederland in kaart bracht op welke wijze zij nu precies tot een oordeel komen. Van deze kennis profiteren we vandaag nog iedere dag.

Vanuit de rechtspraak ben ik in een aantal jaren als juridisch adviseur in het notariaat gaan werken waarbij ik mijn kennis op het gebied van rechtspersonenrecht, erfrecht en vastgoedtransacties heb uitgebreid. Sinds 2009 pas ik al deze verworven kennis toe voor ons eigen kantoor.

Pragmatisme, snel schakelen en vijf stappen vooruit denken zijn kenmerken die ik in mijn werk steeds de ruimte probeer te geven. De wet is geduldig, maar uiteindelijk gaat het niet alleen erom om “rechtens gelijk” te krijgen maar vooral een economisch rendabele oplossing te bereiken. Daarin probeer ik geregeld ook breder te denken dan het voorliggende conflict, vaak is de oplossing net ergens anders gelegen dan je zou denken.

Buiten het werk geniet ik van veel zaken: natuurwandelingen, paardrijden, bezig zijn met onze eigen dieren, maar ook motorrijden en muziek zijn fijne manieren om het hoofd vrij te maken.

Katja Bouwens is sinds 24 februari 2022 beëdigd als advocaat en volgt thans de beroepsopleiding advocatuur.

Wilt u een dossier aan ons voorleggen?

Advocatenkantoor Exaten is een kantoor gespecialiseerd in het civiele recht. Door de hoge mate van specialisatie en vakkennis, gepaard met een slagvaardig team en korte communicatielijnen zijn wij voor bedrijven van groot tot klein, maar ook voor de particulier, uw steunpunt bij alle juridische vraagstukken.

Scroll naar top